SHOPPA ÕIGESTI: Mis värvi paprika on kõige kasulikum ja tasuks osta?

Paprikates on palju kiudaineid, antioksüdante ja C-vitamiini, aga kas teadsid, et erinevat värvi paprikatel on erinevad omadused ja kas oled mõelnud, mis värvi paprika on kõige kasulikum?

Kõige enne selgitame, miks rohelised paprikad on reeglina odavamad võrreldes teiste värvidega. See tuleneb sellest, et roheline paprika on tegelikult küpsemata paprika ja korjatud varem, mistõttu kasvatamiseks kulub vähem ressursse ja see viib omakorda rohelise paprika hinna alla.

Värvilistel paprikate erinevus seisneb nende antioksüdantide ja vitamiinide sisalduses. Punases paprikas on näiteks 11 korda rohkem beetakarotiini, võrreldes rohelisega paprikaga. Beetakarotiini tuntakse kui tugevat antioksüdanti, mis kaitseb organismi vabade hapnikuradikaalide mõju eest, vähendades oluliselt põletikuliste protsesside kui ka vähi tekkeriski.

Kollased ja oranžid paprikad jällegi sisaldavad rohkelt C-vitamiini, aga vähem betakarotiini võrreldes teiste värvidega.

Seega kokkuvõtvalt võib öelda, et kõige vähem väärtuslikum tervise seisukohast on roheline paprika ning kõige väärtuslikum punane suure betakarotiini sisalduse tõttu.

Kui Sulle meeldis, mida lugesid, siis liitu meie Facebook'i fännilehega aadressil https://www.facebook.com/ajaviide.ee/ või laigi/jaga artiklit sõpradega allolevate nuppude kaudu.



Sulle võib veel meeldida...